Om oss

Historia

Westbopartiet bildades under hösten 2015. Många kommuninvånare visade sitt missnöje med hur den styrande majoriteten gjorde sina prioriteringar i kommunen.
Mycket handlade om att kärnverksamhet som äldreomsorg, skolor och förskolor lades ned i kransorterna samtidigt som stora belopp satsades i centalorten till exempelvis nöjesverksamhet som Gisleparken.
Demonstrationer, manifestationer och olika aktiviteter drogs igång i bland annat Anderstorp, Reftele och Öreryd för att visa sitt missnöje med de beslut som var på väg att fattas eller hade fattats.
Trycket på att få till en förändring och nytt styre i kommunen blev allt större. En önskan om en ny röst i kommunhuset blev allt starkare.
Det blev Westbopartiets födelse.
Den facebookgrupp som startades av partiets grundare Jan Stridh, fick redan efter någon vecka  över 1000st som gillade oss och vi ökar hela tiden.
En interimsstyrelse  bildades som startade upp partiet och förberedde ett kommande ordinarie årsmöte som hölls i slutet av mars 2016.
Målet var att ställa upp i valet till kommunfullmäktige 2018.
I september 2018 kom Westbopartiet in i Gislaveds kommunfullmäktige med 4 mandat och 8,05% av rösterna.
Vi välkomnar dig och övriga kommuninvånare att bli medlem hos oss.

Vår profil

Westbopartiet tillhör inte något politiskt block, utan har som mål att arbeta för invånarnas bästa och vi är därför ett parti för invånare med alla partifärger.
Avståndet mellan de styrande politikerna och tjänstemännen och invånarna måste bli kortare. Vi vill arbeta för öppenhet och ärlighet inom politiken. Kommunen kämpar med ekonomin och vi vill lägga resurserna där de verkligen behövs, inte på onödig byråkrati. Skatter och avgifter skall hållas på en så låg nivå som möjligt och vara förståeliga för medborgarna. Våra skatter skall i första hand användas till vård, omsorg och skola.
Inte höger. Inte vänster. Vi lyssnar på alla!
Westbopartiet samarbetar gärna med andra partier i konkreta frågor, utan ideologiska låsningar och blocktillhörighet.
Westbopartiet driver sakpolitik i frågor som berör medborgarna i Gislaveds kommun, hela Gislaveds kommun !

Vision

Skapa effektiva lösningar som bidrar till en bättre och rättvisare kommun.

Värdegrund

Starkt medborgarfokus.
Ärlighet mot medlemmar och kommuninvånare.
Innovativt tänkande.